Chat with us, powered by LiveChat


Tehnologia produselor din sticla

Producția de produse din sticlă este un proces complex și sofisticat, care implică utilizarea unor tehnologii avansate pentru a obține produse de calitate superioară. În ceea ce privește producția de geamuri termopan, procesul este împărțit în mai multe etape, fiecare având o importanță majoră în asigurarea calității și performanței produselor finale.

 

TAIEREA STICLEI

 

 

Procesul de debitare al sticlei este utilizat în industria sticlei pentru obtinerea componentelor geamurilor termoizolante, de diverse forme și dimensiuni specifice, folosind masina de taiere “jumbo”.

 

 

ASAMBLAREA GEAMURILOR TERMOIZOLANTE

Un geam termopan este un tip de geam format din două sau mai multe foi de sticlă separate printr-un spațiu umplut cu aer sau cu un gaz inert, cum ar fi argonul. Acest spațiu dintre foile de sticlă formează un izolator termic și fonic, ceea ce face ca geamul termopan să fie mai eficient din punct de vedere energetic și să reducă zgomotul exterior.

CANTUIREA STICLEI

 

Dupa taierea sticlei, pentru a asigura siguranta in utilizare dar si un aspect placut, in functie de destinatia ei, se face o prelucrare a cantului sticlei. Finisarea geamurilor se poate face cu ajutorul utilajelor specializate.

PRELUCRAREA STICLEI LA CNC

 

Prelucrarea sticlei cu CNC (Computer Numerical Control) implică utilizarea unui echipament CNC pentru a taia, freza, găuri, și a creea forme complexe pe sticlă. Aceasta oferă o precizie și o eficiență ridicată în procesul de prelucrare a sticlei.


DECUPAREA STICLEI

 

Decuparea sticlei cu ajutorul tehnicii cu jet de apă (waterjet) este un proces în care un jet de apă sub presiune extrem de înaltă este utilizat pentru a tăia sau decupa sticla în forme dorite. Acesta este un proces de tăiere fără utilizarea de unelte sau instrumente de tăiere tradiționale, cum ar fi cuțite sau discuri.

SECURIZARE STICLA

 

Securizarea sticlei reprezinta un proces de tratare termica prin care acesteia in creste de circa 5 ori rezistenta termica si mecanica.
Pentru securizarea sticlei se foloseste un cuptor de securizare. 

LAMINARE STICLA

 

Laminarea sticlei este un proces în care două sau mai multe foi de sticlă sunt unite cu folii de laminare pentru a crea un singur produs laminat. 

VOPSIREA SI PRINTAREA STICLEI

 

Vopsirea sau aplicarea de printuri ceramice pe sticlă sunt procese prin care se aplică un strat subțire de vopsea ceramica pe suprafața sticlei pentru a crea diverse efecte vizuale, cum ar fi culori, modele, imagini sau design-uri personalizate.


SABLAREA STICLEI

 

Sablarea mecanică a sticlei cu ajutorul unei mașini de sablat automate este un proces prin care se utilizează un jet de abraziv pentru a îndepărta un strat subțire de sticlă de pe suprafața acesteia, creând astfel un aspect mat.

PROFILE PVC

 

Profilele PVC sunt elemente utilizate în industria construcțiilor pentru producerea de ferestre, uși, obloane, jgheaburi și alte elemente de tâmplărie PVC. Aceste profile sunt fabricate din material plastic rezistent la intemperii, durabil și ușor de întreținut, ceea ce le face o alegere populară în construcții.